Een boom cadeau bij uw bestelling

Waarom doen wij dit? 

Wij zijn enorme dieren vrienden en we lopen graag met onze honden in de natuur. 

Elke dag weer zien we hoe mooi de bossen hier in Nederland zijn en wij willen dit graag zo behouden, ook voor de rest van de wereld. 

Tree-Nation werkt wereld wijdt. Ook in Europa worden bomen gepland.

Zij herbebossen, leggen een nieuw leeggebied aan voor dieren en creëren werk gelegenheid voor mensen. 

Als je wilt zien hoe het bos van The Collection vorm krijgt klik dan HIER

 

HOE HET WERKT

Je hebt een aankoop gedaan of overweegt een aankoop te doen in onze webshop, fantastisch! 
Nadat je je bestelling hebt geplaatst ontvang je eerst een bevestigingsmail van ons over je bestelling, met een ontvangstbewijs van je aankoop. 
U ontvangt ook een aparte e-mail met de titel 'The Collection' heeft u een boom aangeboden op Tree-Nation'. Voor elk gekocht artikel in onze winkel planten we 1 boom (voorbeeld: 5 paar oorbellen = 5 bomen). Als je het niet in je inbox ziet, kijk dan onder promoties of je spam-inbox.

 

In het onderstaande filmpje kunt u precies het proces volgen. Ook kunt u zien hoe u uw certificaat van uw ontvangen boom kunt downloaden. 

Onder aan uw bericht ziet u de download optie om uw boom certificaat te downloaden. 

Eenmaal gedownload ziet hij er zo uit: 

Fauna

Huizen

Bossen ondersteunen ongeveer 80% van 's werelds terrestrische biodiversiteit. Dit varieert van kleine ongewervelde dieren tot grote zoogdieren.

insecten

Bomen ondersteunen ook grote aantallen insectenpopulaties, waarbij sommige bomen zoals berken en wilgen meer dan 300 soorten insecten ondersteunen.

Voorkomt uitsterven

Maar liefst 100 soorten per dag zouden kunnen uitsterven door het verlies van gesloten tropische regenwouden.

Medische eigenschappen

We halen veel medicijnen uit boomschors, bladeren en bloemen van verschillende soorten. Deze worden meestal gebruikt in de kruidengeneeskunde, maar veel verbindingen in de farmaceutische industrie zijn gebaseerd op verbindingen die oorspronkelijk uit bomen werden gewonnen.

Ontwikkelende wereld

Veel van 's werelds extreem armen leven in de buurt van een bosrijk gebied. In sommige tropische en subtropische gebieden kunnen voedsel, drank en uitrusting uit deze bossen tot 28% van het totale gezinsinkomen uitmaken.

Mentale gezondheid

Van bomen en de natuur is aangetoond dat ze de geestelijke gezondheid en cognitie verbeteren bij zowel gezonde personen als mensen met een psychische aandoening.

Bodem

Bescherming

Bomen maken de bodem minder kwetsbaar voor erosie. Het bladerdak biedt ook bescherming voor de bodem eronder.

Recycling van voedingsstoffen

Boomafval (vaak in de vorm van gevallen bladeren) maakt het recyclen van voedingsstoffen tussen de bomen en de bodem mogelijk.

Water

Zuivering

Bomen zuiveren water en vertragen regen door het met hun wortels te filteren. Dit proces voorkomt erosie en vermindert het risico op verzadiging en overstromingen.

Water voorraad

Ongeveer 1/3 van de grootste steden ter wereld is voor een groot deel van hun drinkwater afhankelijk van beschermde bosgebieden. Dit omvat steden als New York en Singapore.

Bodemstructuur

Boomwortels maken zowel de bovengrond los als de porositeit in de ondergrond vergroten. Ook komt de betrouwbare koolstofbron van meerjarige bomen ten goede aan het micro-organisme in de bodem dat de bodemdeeltjes aan elkaar bindt en de structuur verbetert.

Lucht

Zuurstofproductie

Bomen en bossen worden om een ​​heel eenvoudige reden vaak de "longen van de planeet" genoemd: ze produceren zuurstof. Naar schatting kan 1 hectare bomen een jaar lang in de zuurstofbehoefte van 12 mensen voorzien.

Absorbeer schadelijke gassen

Naast het opnemen van CO2 nemen bomen ook schadelijke vervuilende gassen op, zoals zwaveldioxide, ozon, ammoniak, koolmonoxide en stikstofoxiden.

Koeling

Bomen koelen de omringende lucht door schaduw te bieden en door een proces dat transpiratiekoeling wordt genoemd. Hier laten bomen waterdruppels uit hun bladeren die de omgeving koelen wanneer ze verdampen.