SSL beveiligde website

Onze website is beveiligd met een SSL certificaat.

Wat is een SSL certificaat?

Alleen websites met een SSL certificaat worden door de gangbare browsers als ‘veilig’ aangemerkt.

Een (Secure Sockets Layer) SSL certificaat versleutelt de communicatie tussen een browser en webserver. Het SSL-encryptieprotocol biedt twee belangrijke beveiligingsvoordelen. Ten eerste wordt de authenticiteit van websites gecontroleerd.

Daarnaast versleutelt SSL het dataverkeer tussen de webserver en de browser, wat resulteert in een veiligere omgeving voor gebruikers. Websites met een SSL certificaat worden weergegeven in de adresbalk van je browser met een slotje en HTTPS in plaats van HTTP.

Gelukkig zitten SSL certificaten standaard in onze pakketten waardoor jouw website veilig is en gevoelige informatie zoals bankgegevens beschermt.

Waarom SSL certificaten gebruiken?

SSL certificaten creëren een veilige omgeving voor je bezoekers. Al het dataverkeer tussen de browser en webserver wordt hiermee versleuteld. Mocht een hacker dataverkeer naar je site onderscheppen, dan is deze data onherkenbaar versleuteld en dus onbruikbaar. Hierdoor voorkom je dat data zoals persoonsgegevens en creditcardinformatie in de verkeerde handen valt.

Met een SSL certificaat worden websites geverifieerd. Een geverifieerde website is te herkennen aan het slotje bovenin de adresbalk van je browser. In sommige browsers zoals Chrome worden websites zonder SSL als ‘Onveilig’ aangemerkt.

Hoe werkt een SSL certificaat?

SSL-technologie maakt een publieke- en een privésleutel aan. Met de publieke sleutel kan iedereen gegevens versleutelen. Deze versleutelde gegevens kunnen vervolgens alleen worden gedecodeerd door de server met de privésleutel. Andersom kunnen gegevens die zijn versleuteld met de privésleutel alleen worden gedecodeerd met de publieke sleutel. Hierdoor wordt gecontroleerd dat de gegevens afkomstig zijn van een gevalideerde bron.

Hier volgt een eenvoudig voorbeeld van de werking van een SSL certificaat. Alice wil Bob een bericht sturen, maar is bezorgd dat haar bericht mogelijk kan worden onderschept. Door het bericht te versleutelen met de openbare sleutel van Bob, kan het bericht alleen worden geopend met Bobs privésleutel.

Als Alice een antwoord krijgt dat van Bob afkomstig lijkt te zijn, dan kan zij controleren of dit inderdaad zo is. Wanneer het antwoord van Bob versleuteld is met een privésleutel, dan kan deze via Bobs publieke sleutel weer worden gedecodeerd.

In het bovenstaande voorbeeld is SSL het systeem van privé- en openbare sleutels waarmee de communicatie kan worden beveiligd.